jan bouwes fietsen bike event

Vorige edities

Jan Bouwes Fietsen Bike Event 2021

jan bouwes fietsen bike event 2021 was een mooi spektakel en we hebben de uitslagen

Jan Bouwes Bike Event: is dit jaar voor de 5e keer verreden. Een uniek in- en outdoor Mountainbike Event (ook geschikt voor Veldrijders) georganiseerd op locatie: Manege Beukers in Oudkarspel. 

Jan Bouwes Fietsen Bike Event 2019

Jan Bouwes Fietsen Bike Event 2018

Jan Bouwes Fietsen Bike Event 2018

Oudkarspel – 7 oktober 2018

Jan Bouwes Fietsen Bike Event is een indoor en outdoor mountainbike wedstrijd voor iedereen. Jong en oud, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Er wordt gereden in verschillende klassen. Er wordt een mooi parcours uitgezet van 1300 meter. In de grote binnenbak van de manege van Ronald Beukers staan diverse hindernissen en buiten zijn er diverse obstakels, heuvels en waterpartijen.

Tijdens deze zonnige dag werd er per klasse tussen de 20 minuten en een uur gereden, door Recreanten en Licentierijders. Diverse leeftijden reden mee met de sportieve evenement, de jongste deelnemer was 6 jaar en fietste goed op zijn verjaardagscadeau. Deze klasse had een aangepast parcours, waardoor de kinderen vaak langs het publiek kwamen. 
De oudere jeugd ging ook snel over het parcours, door de manege en door de weilanden van Manege Beukers. Er was veel jeugd aanwezig tijdens dit Bike Event!
Tevens bij de volwassenen was de opkomst groot en de sfeer goed. Maar, wat werd er ook fanatiek gefietst! Zowel bij de Recreanten als bij de Licentierijders! Een genot om naar te kijken. 
Nieuw dit jaar waren de veldrijders tussen de mountainbikers! Dus voor volgend jaar: Mountainbikers én Veldrijders, van harte welkom op zondag 6 oktober 2019!

Corné Bakker reed alle deelnemers voor op zijn crossmotor, voor het publiek een baken waar de koploper fietste, voor sommige deelnemers een gedachte: daar is de motor alweer…
Er waren nog meer vrijwilligers die dit Bike Event tot een succes maakte, o.a. de tellers (wat een werk met zoveel deelnemers!), EHBO, hulp bij de opbouw en het opruimen, secretariaat, er was heerlijk gekookt voor de vrijwilligers en natuurlijk iedereen van Manege Beukers! Allemaal enorm bedankt!!

Er waren mooie prijzen te winnen voor de deelnemers!

Foto’s werden er gemaakt door Maxime Bakker. Wil je zijn reeks bekijken? Klik dan hier >
Je kunt de foto’s ook bij hem bestellen.

Jan Bouwes Fietsen Bike Event 2017
Jan Bouwes Fietsen Bike Event 2016